Ruime sloep huren Friesland met teak hout afgewerkt Luxe sloep huren Friesland met veel comfort Ruime sloep huren Friesland, met overkapping mogelijk
photo_library   afbeeldingen

Varen met Luxe en comfort

Bij sloepverhuur Bolsward ben je aan het juiste adres voor onbezorgd sloep varen. Je huurt de zeer ruime sloep van 8 meter inclusief schipper zodat iedereen optimaal kan genieten van het waterrijke Friese landschap. Dus geen stress met routes, aanleggen etc. want de ervaren schipper neemt alle verantwoordelijkheid. Er is plaats voor maximaal 12 personen met voor iedereen goed zitcomfort en doordat de motor achterin ligt een ruime en diepe veilige kuip, ook voor kinderen.

Geschiedenis van de sloep...

De sloep is van origine een beenakkervlet met opbouw en een zeer stille 2 cilinder 20PK inboard Farymann scheepsdiesel. Gezien de leeftijd van de motor dateert het schip waarschijnlijk uit 1968. De vlet is in 2008 aangeschaft en daarna meteen gestript waarbij het verwijderen van de kajuit wel de grootste ingreep was.  Het voor- en achterdek werden 10cm verlaagd, de motor gereviseerd en na te hebben geverfd en betimmerd in 2009 als no-nonsense sloep te water gelaten. Na 3 jaar continue in het water te hebben gelegen bleek dat de onderlaag van de verf niet goed was en ook de betimmering enorm te lijden had gehad onder de weersomstandigheden omdat de sloep geen buiskap had. De sloep is in het najaar 2011 uit het water gehaald en toen gestraald, in de expoxy gezet, professioneel geschilderd, de motor geverfd en de koperen luchtfilters gepolijst , opnieuw betimmerd en voorzien van een kabelaring, buiskap en mooie kussenset met als resultaat een unieke ruime sloep met fantastische vaareigenschappen welke vanaf zomer 2013 te bewonderen is op de Friese wateren.

2008
2013